T.I.S.I. в квартала – изложба

„Ти си в квартала“ – дни на артистични намеси и изложба на проект T.I.S.I.

„Ти си в квартала“ е последният най-любопитен, провокативен и креативен етап от изпълнението на T.I.S.I. по време, на който превърнахме пешеходен надлез над бул. „Васил Левски“ в място, чувствително към културата.

„Ти си в квартала“ предложи на публиката три различни и в същото време интегрирани в едно послание временни намеси с устойчиво въздействие (Temporary Interventions with Sustainable Impact). Представихме изложба на работния процес на проект T.I.S.I., която илюстрира  възможните промени на пет локации от „Конфу“. Предадохме посланието на визуалните артисти Камен Стоянов и Катарина Свобода чрез видео инсталацията “Taking Space”. Организирахме “Walk&Talk” водени разходки с актрисата Ивелина Иванова, която показа квартала през личните истории на неговите жители.   

„Ти си в квартала“ са три дни на артистични намеси в градското пространство, в които артистът „отваря“ очите,  дава глас, изразява желания и проблеми като по този начин поставя начало на процес на осъзнаване и създаване на общности, които застават отговорно и последователно зад процеси за промяна.  

Да има пейки и кошчета за боклук по продължението на бул „В. Левски“, защото пътят и на пешеходците е дълъг и е хубаво да остава чист. Да има зеленина, за да не пътуват в сивотата на бетона. Да има градинки за възрастните и площадки за децата там, където сега е храсталак. Да има кучешка градинка в „Конфу“. Да има пейка, цветя и временни изложби в надлеза. Да има магнолии по ул. „Магнолия“.  Това са само част от идеите за квартала, които хората споделиха с Sketch Ideas от последните три дни на „Ти си в квартала“.

“Споделихме пространството на един надлез заедно. Превърнахме го в сцена заедно. Споделихме желание да живеем в квартала по-приятно заедно.” екипът на T.I.S.I.

„Ти си в квартала“ – изложба

T.I.S.I.