T.I.S.I. taking space

Работилница и видео пърформанс част от програмата на „Ти си в квартала“  – дни на артистични намеси и изложба на проект T.I.S.I.

Катарина и Камен са визуални артисти, посветени в проектите си на градското пространство. Те се включиха в T.I.S.I. чрез своя проект „Заемане на пространство“ представлява артистична работилница с видео продукция, която задава основни въпроси за мястото на човека в градското пространство – „Колко пространство могат да заемат телата ни?“, „Как личното пространство може да бъде възстановено?“, „Какво се случва, когато различни тела се събират, дават израз на своите желания или намерения?“ Тези теми бяха изследвани чрез движенията на тялото и въображението по време на танцовата работилница с Катарина Свобода на 18-ти юли, а резултатите от нея бяха събрани във видео продукцията на Камен Стоянов на 19-ти юли. В подготовката на Taking Space визуалните артисти интерпретират темата за свързаността и черпят вдъхновение от историята, стояща зад името на квартал „Конфу“, родено в период, когато този танц е най-актуален и практикуван в много студия, младежки танцови зали и увеселителни заведения. В танцовата работилница е интерпретирана идеята как да вземем нещата в собствени ръце (self empowerment).

Камен Стоянов е роден в Русе. Живее и работи във Виена и в София. Завършил е живопис в Националната художествена академия в София и визуални изкуства и културология в Академията по изящни изкуства във Виена. Негови филми, видео филми, акции, инсталации, фотографски творби и пърформанси са представяни на много изложби, фестивали и биеналета у нас и в чужбина.  

Катарина Свобода е родена през 1984 г. в Грац, Австрия. Творчеството  и се основава главно върху видеото, но работи и в областта на фотографията, инсталацията и пърформанса, винаги свързани с движещи се изображения. Завършила е Академията по изящни изкуства и Университета за приложни изкуства във Виена. Участва в национални и международни изложби.

T.I.S.I.