Чавдара Николова

Чавдара Николова завършва архитектура в ENSA-V /Национално висше училище по Архитектура – Версай/, Франция през 2007. От 2007 тя е проектант в архитектурно студио ДЕКАРТ ООД и автор на значителен брой жилищни, офис, индустриални сгради, хотели и индивидуални къщи. Тя се интересува от взаимодействието между архитектурата и градската среда. Като съосновател на Фондация Ре-Аниматори тя се опитва да провокира социална и професионална осъзнатост относно урбанистичните проблеми на съвременния град.

Като активен член на Камара на Архитектите в България – Регионална колегия Варна /КАБ РК-ВАрна/, нейната амбиция е да създава капацитет за градоустройствени анализи чрез организиране на събития с местни организации. Тя е инициатор и главен организатор на няколко архитектурни събития на КАБ РК-Варна: Ре-Анимирай Площада – site specific инсталация „Сцена Кофража“ 2017, Младежки архитектурен пленер „Хвани се в Таляна“ част от програмата на Варна Европейска  Младежка Столица – ЕМС 2017/, Архитектурни Срещи – цикъл от дискусии на градска тематика 2018г, в следствие, на които се формира неформална група Ре-Аниматори.

През 2019 става съосновател на фондация Ре-Аниматори. Участва с няколко анализа на градската среда: Varna See the Sea – разглеждащ връзката на града и морето, анализ на Пешеходна Зона Варна, Забравения Парк – проучване на свързаността на прилежащите територии на Паметника на Българо Съветската Дружба гр. Варна